background

Dienstverlening

Wie zijn wij?

Geldnerds.nl wordt gemaakt door internetbedrijf Moneto B.V. in Amersfoort. Wij verzamelen en publiceren consumenteninformatie over financiële producten die via internet kunnen worden aangevraagd.

U kunt deze website gebruiken als hulpmiddel bij uw zoektocht naar een specifiek product. Voor concrete vragen over enig product moet u zich echter wenden tot de desbetreffende aanbieder, niet tot ons.

Wij geven geen individueel advies en hebben ook geen inzicht in de aanvraagprocedure of het beheer van het product dat u hebt besteld of wilt bestellen. We beschikken nooit over uw persoonlijke gegevens, ook niet als u eerder via onze website een product hebt aangevraagd.

Wat doet Geldnerds voor u?

Met deze website willen we u helpen om in Nederland uitgegeven financiële producten met elkaar te vergelijken. Alle productreviews schrijven wij zelf. Dat gebeurt op basis van de voor iedereen toegankelijke informatie over de producten.

Met een aantal van de aanbieders werken we samen. Van deze financiële instellingen ontvangen we altijd de nieuwste informatie over het product. Bijvoorbeeld tariefswijzigingen en voordeelacties voor nieuwe klanten. Dankzij deze samenwerkingen blijft onze website up-to-date.

Wat wij tonen is echter altijd slechts een samenvatting. U moet zelf de algemene voorwaarden van een product lezen voordat u het aanvraagt. Deze voorwaarden vindt u op de website van de aanbieder. Bij de meeste producten op geldnerds.nl staat een aanvraagknop die u naar de website van de aanbieder en het specifieke aanvraagformulier leidt.

Hoe u producten vergelijkt

Door op categorieknoppen te klikken komt u bij een overzicht van relevante producten. Deze producten kunt u vervolgens zelf beoordelen. Dat doet u door onze reviews te lezen en de vermelde eigenschappen en kosten te vergelijken.

Wij tonen alleen de producten die matchen met uw zoekopdracht. De volgorde van weergave gebeurt standaard op basis van de populariteit van het product. U kunt deze volgorde zelf aanpassen, bijvoorbeeld op basis van prijs of kwaliteit.

De populariteit bepalen we aan de hand van het aantal aanvragen voor een product. Voor de kwaliteit houden we rekening met waarderingen van gebruikers en andere inzichten.

Hoe u een product aanvraagt

Besluit u een product aan te vragen, dan wordt u doorgelinkt naar de website van de door u gekozen aanbieder. Daar vindt ook de daadwerkelijke aanvraag plaats.

Wij bemiddelen niet tijdens de aanvraagprocedure en hebben ook geen inzicht in uw persoonlijke of financiële gegevens. Het aanvragen van het product doet u zelf en hiervoor bent u dus ook zelf volledig verantwoordelijk.

Welke producten vermelden we?

Geldnerds streeft ernaar om per categorie de meest relevante producten te tonen.

Hoe krijgen wij inkomsten?

Wanneer u via onze website een product bestelt, kunnen wij hiervoor een vergoeding van de aanbieder ontvangen. Dat gebeurt alleen als wij een samenwerkingsovereenkomst hebben met deze aanbieder. 

Geldnerds.nl werkt samen met de volgende financiële instellingen (in alfabetische volgorde): American Express, ANWB, De Bijenkorf, International Card Services, Knab en Qander.

Producten van deze partners herkent u aan blauwe pijltekens. Producten van andere aanbieders hebben een grijze pijl.

Is Geldnerds.nl onafhankelijk?

Geldnerds.nl is geen onderdeel van een bank, creditcardmaatschappij of andere financiële instelling. Geldnerds probeert met zo veel mogelijk aanbieders afspraken te maken om zo zijn onafhankelijkheid te waarborgen.

Geldnerds is geen klantenservice

Als u vragen of klachten hebt over een bepaald product, moet u zich wenden tot de desbetreffende aanbieder. Geldnerds.nl levert geen klantenservice of financieel advies. Maar u mag ons uiteraard wel algemene vragen stellen. Ook suggesties voor verbetering van onze website zijn welkom.